21 Kasım 2009 Cumartesi

Bilim Dünyasında Bir Rüya Gerçek Oldu


İnanılmaz ama gerçek… Japonlar, 12 yıllık bir çalışma sonucunda rüyayı bilgisayar ekranına görüntüledi. Uzmanlar, buluşun büyük sansasyon yaratacağı görüşünde birleşti.

3 Kasım 2009 dünya tarihinin en özel günlerinden biri oldu… Yaklaşık 12 yıldır rüyaları bilgisayar ekranına yansıtmanın hayalini kuran Japonlar, önceki gün inanılmazı başardı. Japonya’da ATR Sayısal Nörobilim Laboratuvarı’nda gecesini gündüzüne katan 12 bilimadamı, rüyayı insan beyninden bilgisayar ekranına görüntü olarak aktarılmasını sağladı. Animasyon olarak aktarılan görüntüyü seyreden rüya sahibi, büyük şaşkınlık yaşadı.

Sırlar çözülecek

Yılbaşında bu denemenin ilk sonuçlarını alan bilimadamları, 11 ay gibi bir sürede aldıkları yolu inanılmaz olarak niteliyor. Başa ve parmaklara takılan algılayıcılar beyindeki görme korteksine giden elektronik sinyalleri özel olarak hazırlanan bilgisayar programına gönderiyor. 60 saniye gecikmeli olarak ekrana yansıyan görüntülerin, rüyanın bire bir aynı olduğu açıklandı. Japon bilimadamları, “Rüyaların sırrı çözülecek” diye yorumladığı bu başarının yakında birçok ülkede özel durumlarda kullanılacağını açıkladı.


Çinliler sıçmakta sınır tanımıyor :D Böyle Bi teknolojiye ulaştılarsa sakladıkları bişeyler olabilir :D doğrulu hakkında bi bilgim yok ama olmadı mümkün değil doğru olduğu takdirde olabilcekler hayal edemiyorum =)

0 yorum:

Yorum Gönder

Ayın Videosu